sâmbătă, 11 noiembrie 2023

Sfințirea unei răstigniri și Tedeum cu împlinirea a 100 ani a s. Chilișoaia, r. Nisporeni


Sâmbătă, 11 noiembrie, 2023, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Chilișoaia, r. Nisporeni, sfințind Prestolul și biserica din această localitate

După Sfânta Liturghie Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu soborul de slujitori și credincioșii prezenți au ieșit în curtea bisericii, unde a fost sfințită o răstignire din piatră de Cosăuți, ctitorată de familia LUPEICA Mihail și Aliona.

După aceasta a fost săvârșit un Te Deum pentru sănătatea tuturor ctitorilor și binefăcătorilor bisericii nou zidete, dar și pentru toți locuitorii satului Chilișoaia, cu prilejul împlinirii a 100 ani de la atestarea localității date.

La final Chiriarhul a felicitat credincioșii prezenți cu Sfințirea Sfântului Prestol și a Bisericii din localitate, dar și cu împlinirea a 100 ani a satului Chilișoaia.

Apoi Înaltpreasfinția Sa a înmânat Medalii și Diplome Eparhiale unor ctitori de seamă și binefăcători ai acestei biserici.

La final părintele paroh, Prot. Ștefan RÎMBU, a adus cuvinte de recunoștință și mulțumire Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, pentru prezență, slujire, sfaturi și cuvinte părintești. De asemenea, cuvinte de mulțumire, au adresat soborului de slujitori prezenți, tuturor ctitorilor, binefăcătorilor și enoriașilor acestei sfinte biserici.

Apoi Prot. Ștefan a oferit în dar Ierarhului o mitră arhierească, ca o amintire de la această slujbă din s. Chilișoaia.

La final, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu dnl Nicanor CIOCHINĂ, prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial și prot. Ștefan RÎMBU, au sădit câte un stejar și un tei, ca o amintire ce va dăinui peste veacuri de la această slujire arhierească.

https://episcopia-ungheni.md/ro/uncategorized/sfintirea-unei-rastigniri-si-tedeum-cu-implinirea-a-100-ani-a-s-chilisoaia-r-nisporeni/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu