luni, 13 noiembrie 2023

Sfințirea prestolului în biserica „Sf. Ierh. Nicolai” din s. Vînători, r. Nisporeni

 Luni, 13 noiembrie, 2023, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Ierarh Nicolai” din s. Vînători, r. Nisporeni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de parohul acestei biserici, Protoiereul Emilian MIHALIUC, dimpreună cu soborul de preoți și credincioșii prezenți.
Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a săvârșit slujba de sfințire a Sfântului Prestol.
Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, dar și alți slujitori prezenți.

La Vohodul mic, parohul bisericii, Prot. Emilian MIHALIUC a fost decorat cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe.
În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni, cerându-se ca Dumnezeu să-și reverse mila Sa peste parohul și credincioșii acestei comunități religioase, ajutându-i la tot lucrul cel bun și mântuitor.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un consistent cuvânt de învățătură, explicând mesajul evanghelic, vorbind apoi despre importanța, folosul și necesitatea bisericii într-o comunitate, îndemnând credincioșii să fie prezenți la slujbele ce se vor săvârși în această biserică.

După cântarea Heruvicului, diaconul Elisei GRIGORAȘ a fost hirotonit în treapta de preot.
După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți credincioșii care s-au pregătit pentru primirea Sfintei Împărtășanii.

La final Chiriarhul a felicitat credincioșii prezenți cu Sfințirea Sfântului Prestol și a Bisericii din localitate.
Apoi Înaltpreasfinția Sa a înmânat Medalii Eparhiale și Diplome Arhierești unor ctitori de seamă și binefăcători ai acestei biserici.

După aceasta Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a fost felicitat cu împlinirea celor 18 ani de arhierie de către părintele secretar, Corul Catedralei Episcopale, dar și de alți slujitori și credincioși.

La final părintele paroh, Prot. Emilian, a adus cuvinte de recunoștință și mulțumire Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, pentru prezență, slujire, sfaturi și cuvinte părintești.

De asemenea, cuvinte de mulțumire, părintele paroh a adresat soborului de slujitori prezenți, tuturor ctitorilor, binefăcătorilor și enoriașilor acestei sfinte biserici.

mai multe poze: Episcopia de Ungheni și Nisporeni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu