luni, 20 martie 2017

Construim împreună centrul social multifuncțional – Sfântul Nectarie – din or. Nisporeni


Centrul social multifuncțional "Sfântul Nectarie" este un proiect demarat în comun cu Asociația Obștească " Prietenul tuturor". Acest centru va funcționa pe lângă parohia “Adormirea Maicii Domnului “ din or. Nisporeni și se vrea a fi un așezământ cu menire socială care va veni în sprijinul unor diverse categorii de beneficiari, având țeluri și obiective nobile: filantropie; derularea unor activități culturale și educative; voluntariat; furnizarea de consiliere religioasă, în funcție de caz, persoanelor aflate în situaţie de criză; îmbunătățirea legăturilor copiilor cu familia și societatea; supravegherea copiilor ai căror părinți sunt plecați peste hotare, etc. În  categoria de beneficiari se vor integra: persoanele cu o situație social- economică precară, bătrânii singuratici, persoanele cu probleme și nevoi sociale, elevii/studenții cu risc de abandon școlar.
    Ținânsu-se cont de misiunea sa importantă în aceste vremuri de criză, centrul va dispune de următoarele utilități:
1. o cantină socială unde vor putea servi un prînz cald , zilnic sau ocazional, persoanele nevoiașe, bătrânii solitari.
2. o sală de conferințe unde vor fi găzduite întâlniri cu diferite personalități de vază, unde se vor ține șezători tradiționale, cateheze, meditații pentru elevi de toate vârstele,  precum și alte activități cu caracter educativ pentru copii și tineri.
3. o bibliotecă cu sală de lectură.
4. un bloc sanitar.
5. baie publică
6. Iar la subsolul corpului este planificată să fie construită o capelă mortuară.
    Lansăm acest îndemn pentru toți cei care vor să contribuie la susținerea și materializarea acestui proiect în orașul Nisporeni.
Costurile acestui proiect se estimează la 800.000 lei.
     De multe ori auzim întrebarea "Ce face Biserica pentru social?". Vă provocăm să transformăm această întrebare în "Ce pot eu să fac, în Biserică, pentru social?"


   Pentru cei care binevoiesc de a ne ajuta și a nu fi nepăsători față de suferința aproapelui, vă punem la dispoziție următoarele rechizite bancare: 
                   cod bancar. MOLDMD2X345
                  IBAN MD27ML000000002251345398
                  COD FISCAL 1017620000395
VĂ MULȚUMIM TUTUROR PENTRU SUSȚINERE!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu