joi, 30 noiembrie 2023

Adunarea Ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Nisporeni din 30 noiembrie 2023


 Joi, 30 noiembrie, 2023, s-a desfășurat Adunarea Ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Nisporeni.

Adunarea a avut loc în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi” din mun. Ungheni.

Ședința respectivei adunări a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni.

La începutul Ședinței, Ierarhul, dimpreună cu preoții prezenți au cântat un trisaghion pentru sufletul nou-adormitului preot Mihail VIZITIU, cel care a fost mai bine de 10 ani slujitor la biserica „Adormirea Maicii Domului” din or. Nisporeni.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost Prot. Vadim COROSTINSCHISecretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Vitalie COZARI, Protopopul Circumscripției Nisporeni și preoții din cadrul Protopopiatului dat.

În cadrul Adunării au fost discutate mai multe aspecte ce țin de activitatea socială și viața duhovnicească a parohiilor din cuprinsul Protopopiatului.

Înaltpreasfinția Sa a răspuns la întrebările parvenite din partea unor slujitori.

Ierarhul a îndemnat preoții să facă catehizare mai intens în parohiile lor cu enoriașii, pentru ai întări în dreapta credință.

Totodată Chiriarhul a sfătuit părintește preoții Protopopiatului Nisporeni, cum să facă față atacurilor îndreptate spre biserică în aceste vremuri de cumpănă pe care le parcurgem.

La final, Înaltpreasfinția Sa l-a decorat cu Medalia Eparhială „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski”, gr. II, pe prot. Vasile TUTUNARU, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Iurceni, r. Nisporeni, cu împlinirea a 20 ani de preoție pe care chiar astăzi îi sărbătorește.

https://episcopia-ungheni.md/ro/uncategorized/adunarea-ordinara-a-preotilor-din-cadrul-protopopiatului-nisporeni-din-30-noiembrie-2023/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu