luni, 26 iunie 2017

Tinerii, prioritatea parohiei ,,Adormirea Maicii Domnului,, din oraşul Nisporeni

Cu binecuvântarea Preasfintei Treimi și a Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, parohul bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni, preotul Petru CIOBANU, în această perioadă de marea sărbătoare a  Domnului, a organizat diferite activități misionare și filantropice.
Tinerii din oraşul Nisporeni au fost în pelerinaj la mănăstirele din Iaşi:
Catedrala Mitropolitană
Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi 
Mănăstirea Golia
Mănăstirea Cetăţuia
Mănăstirea Frumoasa
Mănăstirea Bucium.
Apoi pe data de 13 mai 2017, tinerii din orasul Nisporeni au participat la cea de-a treia ediţie a evenimentului „Studentul ieşean”. Evenimentul, organizat a avut ca temă „Tânărul între reuşită şi eşec în carieră şi în familie” şi s-a desfăşurat pe durata întregii zile la Centrul de evenimente AGORA, bucurându-se de participarea a peste 200 de tineri. În prima parte a zilei, participanţii la eveniment au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată de arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, împreună cu un sobor de preoţi. Întâlnirea tinerilor a cuprins apoi o conferinţă susţinută de actorul Dorel Vişan, un profesionist al teatrului şi filmului, cu peste 60 de roluri în producţii româneşti.
De sărbătoarea Rusaliilor parohia a organizat activităţii didactice-educative, tinerii prezenţi de la mic la mare au primit daruri şi dulciuri.
În preajma examenilor de absolvire toţi absolvenţii claselor a IX, de la IPG ,,Ştefan cel Mare” din oraşul Nisporeni, au fost la biserică şi s-au rugat la Împăratul Hristos, Maicii Domnului şi toţi Sfinţii, pentru a li se lumina mintea şi primi înţelepciune pentru a susţine examenele de absolvire.
Totodată parohia a premiat 10 tinerii care au finisat anul de studii 2016-2017, cu reuşite înalte, achitându-le paticiparea la tabăra de odihnă „SALUT”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu