vineri, 25 martie 2016

TINERI, URMAȚI EXEMPLU LUI HRISTOS - CEL DĂTĂTOR DE VIAȚĂ!

      În această lună a reînvierii naturii și a firii noastre umane, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, preoții au venit în întâmpinarea tinerii generații. La Gimnaziul ,,Ștefan cel Mare” din orașul Nisporeni, preotul Petru CIOBANU, parohul biserici cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” a venit în rândul tinerilor cu un cuvânt în care le-a arătat provocările tinerii generații.

     Cu binecuvântarea Preasfintei Treimi și cu ajutorul harului, Episcopia de Ungheni și Nisporeni poartă grijă de tinerii societății. Într-o societate secularizată în care credinţa şi valorile spirituale sunt marginalizate, iar libertatea nu mai este asociată cu responsabilitatea, cunoașterea situației reale a tineretului creștin-ortodox din zilele noastre, înțelegerea profundă a vocației sale spirituale şi ajutorarea lor se impun ca priorități ale lucrării misionare ale Bisericii.
Tinerii de astăzi studiază, primesc educaţie, călătoresc, fac sport, se distrează, beneficiază de cuceririle epocii şi de facilităţile vieţii moderne. Dar, de multe ori, ei nu sunt mulţumiţi în adâncul sufletelor lor. Toate ofertele şi amuzamentele acestui cotidian banal nu pot să satisfacă setea lor de ceva mai consistent, de ceva minunat şi divin, care poate să umple abisul de taină al inimilor lor. De aceea, Fericitul Augustin are multă dreptate când spune: „Ne-ai făcut pentru Tine, Doamne, dar neliniştită este inima noastră până nu se va odihni întru Tine”. Iar sfântul român Ioan Iacob-Hozevitul scrie: „Niciodată duhul nostru / Nu se poate liniști, / Dacă nu ne dăm silinţa / Întru Domnul a trăi”.
   La finalul întâlnirii tinerii au fost îndemnați să participe la marșul pentru viață 2016, ce se va avea loc în orașul Nisporeni, sâmbătă data de 26 martie. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu